-
31
Mecenas
Biografía
Edicions SECC és una microeditorial independent que va néixer amb una fita molt clara: treballar la literatura fantàstica en català, des del tradicionari mític tan ric (simanyes, aloges, donyets i molts altres) que ens és propi, però alhora renovar-lo, reinventar-lo i integrar-lo des de les narratives de la fantasia actual, englobant literatura, il·lustració o joc, entenent la creativitat de forma multidisciplinària.
Volem actuar per donar impuls a la fantasia en català d'autors i autores autòctons. La literatura fantàstica té un gran mercat en novel·la traduïda i, en canvi, és gairebé inexistent, tot i la tradició de grans autors catalans, en les col·leccions de literatura fantàstica d'autors i il·lustradors autòctons. D'aquí, doncs, va néixer la primera Col·lecció Minairó i, poc després, Minairó Jove, amb obres dedicades principalment a reinventar la fantasia en català a partir de referents de la nostra mitologia. Després de cinc anys i, tot i que hi ha altres editorials que estan seguint, també, aquest camí amb la ciència-ficció, nosaltres estem començant a convertir-nos en un petit punt focal per qui cerca literatura fantàstica en català i amb referents i autors de casa nostra.
Els noms de les categories que trobareu a les subscripcions, sorgeixen de dues de les primeres publicacions d'Edicions SECC, que varen donar el tret de sortida a l'editorial i que han perfilat la seva identitat: Bestiari i Monstruari. El Minairó i la Ginebreda que aparegueren il·lustrats per Txell Ozcáriz a Bestiari (Premi Ictineu 2018 a la millor antologia fantàstica en català) corresponen a dos dels nivells de les nostres subscripcions. I la Pesanta i la Víbria, il·lustrades per Anna Sanjuan per a la publicació de Monstruari, donen vida a dos nivell més.
Però durant aquests anys hem evolucionat i hem creat una comunitat d'autores, il·lustradores, traductores i correctores entorn al fet narratiu: el Concili Fetiller. Volem que l'experiència lectora vagi una mica més enllà i sigui lúdica i empoderadora a través dels gèneres fantàstics, especialment amb narrativa, jocs de rol o il·lustració. Treballem per arribar a una fórmula narrativa més completa i interactiva del procés lector, no només per fer gaudir de les històries, sinó per possibilitar la reflexió, generar inquietuds i pensament crític respecte a l'empoderament de gènere, la lluita contra l'heteropatriarcat, l'exclusió i l'escletxa de gènere i el masclisme, per trencar amb comportaments heteronormatius i transgredir el discurs hegemònic i binari a través de la lectura, i per poder parlar de forma crítica sobre el llenguatge inclusiu.
Dins aquesta comunitat de creadors i creadores, hem concebut, doncs, un projecte global del procés lector, perquè el món fantàstic que hem creat al Concili Fetiller sigui una experiència col·lectiva que ens convidi a la incentivació lectora i a la reflexió i al pensament crític més transgressor.
Tal com ens defineix l'escriptor i traductor Jordi Llavoré: [...]«El Concili Fetiller comparteix una relació de coneixença i amistat entre els seus membres, fins a la relació que trobem entre els elements i éssers que poblen les seves ficcions. Concili Fetiller no és només un grup d'escriptors —i il·lustradors— que comparteixen un món, un marc referencial concret, sinó que s'han constituït —i continuen fent-ho— en un veritable estímul literari, tant per a la literatura de gènere catalana del present i, el que encara és més important, del futur.»
Estadísticas generales
-
31
Mecenas -
175
Publicaciones -
56
seguidores